Toyota tilbagekalder 3 mio. biler efter mistanke om fejl

I alt skal 2,87 mio. køretøjer efterses på grund af problemer med brændstoftankene.

Toyota tilbagekalder omkring 3,4 mio. køretøjer. (Foto: © Yuya Shino , Reuters) Fold sammen
Læs mere
Foto: © Yuya Shino / Reuters

Toyota tilbagekalder omkring 3,4 mio. køretøjer. Bilerne skal dels efterses for airbags, som kan sprække og skade bilister og passagerer, dels for lækager i tanke.

Det oplyser den japanske bilproducent i en e-mail til Bloomberg News.

I alt skal 2,87 mio. køretøjer efterses på grund af problemer med brændstoftankene. Det drejer sig blandt andet om Prius hybridbiler og Corolla-modeller. Ifølge Toyota kan tanke, der er beregnet til at kontrollere emission, sprække og resultere i lækage, når køretøjernes har fyldte benzintanke.

Desuden tilbagekalder Toyota 1,43 mio. Prius'er og Lexus CT'er for at efterse bestemte airbags med oppustmekanismer i biler, som ikke er blevet anvendt i et stykke tid, og som frygtes at kunne udvikle revner.

Omkring 932.000 køretøjer kan ifølge Toyota være ramt af begge problemer. Bilproducent siger videre, at den ikke er bekendt med ulykker eller skader, der er sket som følge af defekterne.

Køretøjerne med airbag-problemerne er produceret i perioden fra oktober 2008 til april 2012, mens bilerne med fejlbehæftede tanke er bygget i perioden fra april 2006 til august 2015.