Toyota i dansk satsning på brintbiler

Kun tre lande i Europa får muligheden for at købe Toyotas kommende brintbil. Danmark er et af dem.

Toyotas kommende brintbil bliver i Europa kun lanceret i Danmark, Storbritannien og Tyskland. Fold sammen
Læs mere

Når Toyota efter planen næste år introducerer deres første serieproducerede brintbil i Europa, så står Danmark i allerforreste række til at modtage bilen.

Danmark er nemlig et af kun tre lande, hvor bilen bliver sat på markedet, oplyser Toyota under den internationale biludstilling i Paris. De to andre lande er Storbritannien og Tyskland.

At Danmark er med i den eksklusive klub, skyldes ifølge Toyota den gunstige beskatningsregler og ambitionerne om at øge antallet af brinttankstationer fra de nuværende tre til 11 ved udgangen af 2015. Brintbiler er fritaget fra registreringsafgift til og med 2015, og Toyota forventer, at den ordning bliver forlænget.

”Vi glæder os til at byde denne banebrydende brintbil velkommen på de danske veje allerede til næste år. Danmark bliver dermed et af de lande, der skal være med til at lægge fundamentet for udbredelsen af denne spændende teknologi,” siger Kristian Krapper, administrerende direktør hos Toyota Danmark.

I dag er der brinttankstationer i København, Vejle og Holsterbro, mens yderligere er planlagt i Aarhus, Aalborg, Odense, Esbjerg, Herning, på Vestmotorvejen mellem Sorø og Ringsted, samt to yderligere tankstationer i Københavnsområdet.

Brintbiler kan køre nogenlunde lige så langt på en optankning som en almindelig bil. Brintbiler bliver drevet af elmotorer, der får strøm fra brændselsceller, der brænder den flydende brint. Udstødningen er udelukkende vanddamp.

Toyotas nye brintbil, der endnu ikke har et navn, får plads til fire personer, er ligeså bred og lidt højere end Toyota Avensis. Både brændselsceller, batteri og bilens to tanke til opbevaring af brint er placeret under gulvet i bilen, oplyser producenten i en pressemeddelelse.