Totempo går i betalingsstandsning

Autohjælpsfirmaet Totempo er gået i betalingsstandsning, men genopstår i en nyt firma. Selskabet måtte allerede i december kaste sig ud i en fyringdsrunde, men det slog altså ikke til. (Opdateret 11.55)

Læs mere
Fold sammen
Totempo, der leverer autohjælp til tusindvis af danske bilister er gået i betalingsstanding.Selskabet genopstår dog i et nyt firma.

Virksomheden har gennem længere tid været klemt på likviditeten og måtte i slutningen af december afskedige 48 af 700 medarbejdere.

Løsningen er fundet ved, at Totempo fortsætter sin drift i et nyoprettet selskab, der har det gamle Totempo som ejere. Derved er der ingen kreditorer, der i første omgang står til tab. Samtidig er det besluttet, at to af datterselskaberne i Totempo lukker, mens de sunde dele altså fortsætter i et nyt selskab.

Totempo har ellers markeret sig ved nogle imponerende vækstrater, men den selvsamme vækst kan altså have gjort livet surt for selskabet. Det begyndte nemlig at knibe med likvidtet, da Totempos bankforbindelser blev ramt af finanskrisen.

Ifølge dagbladet Børsen havde Totempo to bankforbindelser, Roskilde Bank og Fionia Bank, hvor førstnævnte er krakket, og sidstnævnte er i alvorlige problemer. Administrerende direktør og storaktionær med 90 procent af aktierne, Arne Boesen, indrømmede i forbindelse med fyringsrunden i december, at situationen ikke var holdbar.

"Vi arbejder på at finde en større bank, men de vil gerne se koncernregnskabet, specielt i disse tider," lød det.

Men nu har selskabet altså måtte gå den tunge vej og se i øjenen at en betalingsstandsning var eneste vej frem. Det har ikke været muligt at få en kommentar fra Arne Boesen.

Arne Boesen forklarer, at den klemte likviditet i øjeblikket betyder, at Totempo må stramme til flere steder. ... »Bankerne siger i øjeblikket nej, fordi de er tvunget til at skære udlånsporteføljen ned, og derfor er det i realiteten umuligt at tage nye kunder ind,« fortsætter Kent Damsgaard og understreger, at situationen er gravalvorlig for dansk økonomi, og at Totempo står i en situation som alle andre. Og Totempo kæmper ikke kun med den tilstoppede situation på finansmarkederne.