Totempo-ejer mister milliard

Direktør og storaktionær i autohjælpsvirksomheden Totempo, Arne Boesen, måtte vinke farvel til mange millioner, da virksomheden i går gik i betalingsstandsning.

Læs mere
Fold sammen
Fra 900 millioner til nul. Sådan ser virkeligheden ud for Arne Boesen, administrerende direktør og storaktionær i autohjælpsvirksomheden Totempo.

Selskabet gik i går i betalingsstandsning, men fortsætter i et nyoprettet selskab. For Boesen hjælper det dog ikke stort. De værdier, han sad på via en aktiepost på 90 procent af Totempo, er væk, og det er ikke småpenge, det drejer sig om.

Ifølge Tomas O. Berg, der er bestyrelsesformand i det nyoprettede Totempo, blev autohjælpsvirksomheden i sommeren 2008 vurderet af en ”uvildig og anerkendt virksomhedsmægler.” Hans vurdering var ifølge Berg, at Totempo var 1,1 milliard kroner værd, og direktør Arne Boesens aktier var altså godt 990 millioner kroner værd.

Aktionærer sidst i køen
Men de værdier er væk nu.

”I praksis er hans andel væk, for det er sådan at aktionærerne står sidst i køen,” siger Tomas O. Berg om Arne Boesens andel i Totempo.

Siden sommeren 08 har Totempo dog mistet en del værdier på grund af krisen i bilbranchen, hvor salget er faldet drastisk, samt selskabets tab på ejendomme, som var medvirkende til gårsdagens betalingsstandsning.

Startede fra bunden
Derfor er Boesens tab formentlig reelt mindre. Det har desværre ikke været muligt at træffe Arne Boesen for en kommentar til hans personlige tab på Totempos betalingsstandsning.

Boesen, der startede Totempo på grundlag af sine to virksomheder autolakeringsvirksomheden Dansk Lakering og autohjælpsselskabet Vognstop Vejhjælp, fortsætter ifølge Tomas O. Berg, som direktør i det nyoprettede Totempo.