Totalt sammenbrud i OW Bunker

Det skandaleramte OW Bunker har tabt sin egenkapital som følge af fejlslagne spekulationer på oliehandel og en kæmpe bedragerisag i Singapore. Bankerne har afvist at hjælpe, og nu bliver selskabet sendt til rekonstruktion ved skifteretten i Aalborg.

OW Bunkers administrerende direktør Jim Pedersen Fold sammen
Læs mere
Foto: Kasper Palsnov
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Oliehandelsselskabet OW Bunker har kastet håndklædet i ringen. Ledelsen har konstateret, at selskabet har været udsat for bedrageri til 125 mio. dollar i Singapore, og at dets tab på fejlslagne oliehandler er vokset til 150 mio. dollar, at egenkapitalen er tabt, og at det er ikke lykkedes for ledelsen af få hjælp fra bankerne.

I forlængelse af OW Bunkers selskabsmeddelelse den 5. november 2014  vedrørende bedrageri i Singapore og yderligere markant risk management tab, beklager ledelsen, at det desværre ikke er lykkedes for OW Bunker at opnå en løsning med syndikatbankerne. På den baggrund er det besluttet at anmelde rekonstruktion i datterselskaberne O.W. Bunker & Trading A/S og O.W. Supply & Trading A/S ved skifteretten i Aalborg. Koncernens væsentligste driftsaktiviteter ligger i disse selskaber, som må forventes at være insolvente, skriver OW Bunker torsdag morgen i en meddelelse til fondsbørsen.

Hensigten med rekonstruktionen - det, der ligner en gammeldags betalingsstandsning - er at skabe overblik over, om det er muligt at drive selskaberne videre, og om det vil være muligt at skaffe ny kapital.

»På nuværende tidspunkt kan de økonomiske konsekvenser ikke opgøres, men det må antages at koncernens egenkapital er tabt,« skriver ledelsen.