Totalkredit-partner overrasket over beskedent salg af banklån

I kølvandet på den heftige debat om stigende bidragssatser lagde Totalkredit-banker lokkemad ud til de ramte kunder, der kunne få omlagt deres boliglån gratis. Ledelsen i Spar Nord, der er Totalkredits samarbejdspartner, forudså kundestorm i 2016, men det seneste regnskab afslører, at salget var mere beskedent end ventet.

I kølvandet på den heftige debat om stigende bidragssatser lagde Totalkredit-banker lokkemad ud til de ramte kunder, der kunne få omlagt deres boliglån gratis. Ledelsen i Spar Nord, der er Totalkredits samarbejdspartner, forudså kundestorm i 2016, men det seneste regnskab afslører, at salget var mere beskedent end ventet. Fold sammen
Læs mere
Foto: Henning Bagger

Det skriver dagbladet Børsen.

»I dag må konklusionen være, at kritikken af bidragssatserne ikke har materialiseret sig i form af ændret prioritering af realkredit i forhold til bank i det omfang, som vi havde forudset, siger Leif Lind Simonsen, afdelingsdirektør i Spar Nord«, til dagbladet Børsen.

Helt præcist ventede Spar Nords ledelse, at udbuddet af alternative finansieringsformer ville hive lån hjem for 2 mia. kr. i 2016. Dog beretter selskabets seneste regnskab, at væksten i bankudlån til privatkunder kun landede på et trecifret millionbeløb.

Ifølge Hans Peter Christensen, der er uafhængig økonomisk rådgiver i Uvildige.dk, har kunderne ikke reageret ligeså voldsomt, som man forventede sidste år. Tendensen skyldes, at mange realkreditkunder ikke er opmærksomme på, hvad de betaler i gebyrer.