Totalbanken løfter overskud med færre nedskrivninger

Mindre tab på udlån og stigende indtægter fra gebyrer har sikret en forbedret indtjening hos Totalbanken, der har hjemme på Fyn.

Foto: Sonny Munk Carlsen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Totalbanken nedskrev i årets første ni måneder 23,8 mio. kr. på udlån, og det var en forbedring i forhold til den tilsvarende periode i 2014, hvor banken havde nedskrivninger på 30,8 mio. kr.

- Behovet er fortsat på et for højt niveau som følge af den fortsatte krise i landbruget, skriver banken i regnskabet.

Samtidig har banken haft en fremgang på indtægtssiden, som samlet set steg til 91,1 mio. kr., hvilket var knap 5 mio. kr. højere end i samme periode året før.

Det er udelukkende stigende indtægter fra gebyrer og provisioner, som trækker op, da de i øjeblikket lave renter pressede renteindtægterne ned.

Bankens basisindtjening steg med 28 pct. til 34,9 mio. kr., mens Totalbanken, der har hovedsæde i Aarup, på bundlinjen kan notere et plus på 9,7 mio. kr. i de første ni måneder af året.

Det er 1 mio. kr. højere end den tilsvarende periode året før, og negative kursreguleringer på 1,3 mio. kr. trækker ned.

- Bestyrelsen udtrykker tilfredshed med resultatet og den forbedrede basisindtjening, skriver banken i regnskabet.

Udviklingen i tredje kvartal har ikke givet anledning til at justere de finansielle forventninger til hele året, og dermed venter den fynske bank fortsat en basisindtjening før kursreguleringer og nedskrivninger på omkring 40 mio. kr. for 2015.