Totalbanken holder snuden i sporet med lavere nedskrivninger

Selv om lave renter presser indtægterne ned, så betyder et stort fald i nedskrivningerne, at fynske Totalbanken har kunnet holde sin indtjening det seneste år.

Lave renter og knap så ivrige boligejere - der i starten af 2015 havde travlt med at konvertere deres boliglån - har ellers presset indtægterne fra renter og gebyrer med 5 mio. kr., da indtægterne samlet set faldt til 29,6 mio. kr. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Totalbanken, der har hovedsæde i fynske Aarup, kommer ud af årets første tre måneder med et overskud på bundlinjen på 8,4 mio. kr., som er omtrent 100.000 kr. højere end i første kvartal sidste år.

Lave renter og knap så ivrige boligejere - der i starten af 2015 havde travlt med at konvertere deres boliglån - har ellers presset indtægterne fra renter og gebyrer med 5 mio. kr., da indtægterne samlet set faldt til 29,6 mio. kr.

Til gengæld faldt nedskrivningerne - tab på udlån - med 8,6 mio. kr. til 4,1 mio. kr. Banken skriver i sit regnskab, at nedskrivningerne i første kvartal primært kommer fra landbrugskunder.

Derimod er bundlinjen negativt påvirket af, at Totalbankens beholdning af værdipapirer har givet et plus på 1,1 mio. kr. mod et plus på 5,2 mio. kr. sidste år, hvor aktiemarkederne var i markant bedre form, end tilfældet har været i starten af 2016.

Fraregner man nedskrivninger og kursreguleringer, faldt basisindtjeningen med lidt over 4 mio. kr. til 11,4 mio. kr., hvilket er i tråd med ledelsens forventninger.

»Kvartalet har som forventet resulteret i en lavere basisindtjening, idet første kvartal året før var præget af en meget høj aktivitet med omlægning af realkreditlån,« skriver Totalbanken.

Derfor har årets første fjerdedel heller ikke givet banken anledning til at justere de finansielle forventninger, som fortsat lyder på en basisindtjening på 48-52 mio. kr. for hele året.