Toshiba lover 3D-TV uden briller inden et år

Elektronikgiganten sender nu sine første fjernsyn med almindelige briller på markedet. Måske kommer 3D-apparaterne uden briller til januar.

Toshiba har længe eksperimenteret med TV-skærme i 3D uden briller og viste på forbrugerelektronikmessen CES i Las Vegas i januar 2011 dette 65-tommerfjernsyn, som dog kun er en prototype. Arkivfoto: Ethan Miller, AFP/Scanpix Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

3D-fladskærme, som ikke kræver sorte plastikbriller, kommer på markedet inden for 12 måneder.

Det lover den japanske elektronikgigant Toshiba, og selv om der ikke bliver sat konkret premieredato på fænomenet, er verdens største messe for forbrugerelektronik, Consumer Electronics Show (CES) i Las Vegas i januar, et godt bud.

Annonceringen af de brillefrie 3D-fjernsyn kommer, samtidig med at Toshiba lancerer sine første 3D-TV-apparater med såkaldt passive briller, altså billige briller i modsætning til de langt dyrere aktive briller, hvor billedbearbejdningen sker i brillerne selv, som derfor kun passer til det pågældende TV-mærke. Med passive briller, som hverken kræver indbygget teknologi eller batterier, sker billedbearbejdningen i TV-apparatet.

Fire briller med i købet

Regza VL-serien med LED-skærme på 42 og 47 tommer er de første i denne kategori, og der følger hele fire sæt briller med ved købet.

De brillefrie 3D-apparater findes allerede i handelen i helt små størrelser på 12 og 20 tommer og kun i Japan.

Hvis de større størrelser faktisk er klar til januar, kan de ventes i handelen i løbet af foråret 2012.