Toshiba i kursdyk efter rygter om kæmpetab

ARKIVFOTO. Fold sammen
Læs mere
Foto: YOSHIKAZU TSUNO
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Toshiba-aktien falder mandag godt 10 pct. på børsen i Tokyo efter rygter i lokale medier om et forestående kæmpetab i regnskabsåret 2015/16, der løber til udgangen af marts.

Det er blandt andet Financial Times' nye ejer, Nikkei, der skriver, at der kan være et underskud på op mod 500 mia. yen (28,3 mia. kr.) på vej hos det store konglomerat, der er aktive på en lang række områder inden for elektronik til både forbrugere og industri.

Det er især divisionen, der producerer bærbare computere, der er ramt af nedskrivninger, skriver Nikkei.

Rygterne har sendt aktien ned til en kurs på 255 yen, hvilket samtidig er det laveste i tre år.

Toshiba har ifølge Financial Times oplyst, at der ikke er truffet nogen beslutninger nu, men at en eventuel restruktureringsplan ville give et stort underskud, hvis den godkendes. Selskabet venter at komme med nye oplysninger snarest, måske allerede mandag.

Ifølge Bloomberg News svarer et underskud på 500 mia. yen til det dobbelte af de sidste 20 års samlede overskud i Toshiba.

Selskabet kom i rampelyset i foråret 2015 på grund af afsløringen af en stor regnskabsskandale, som krævede revidering af de sidste syv års tal og et kæmpe underskud i 2014/15-regnskabet, som blev udskudt flere gange og først kom frem i september.

/ritzau/FINANS