Toshiba gik i rødt

Endnu en japansk elektronikgigant har udsigt til underskud for første gang i syv år. 4.500 skal fyres.

Toshibas topchef Atsutoshi Nishida ses her, da han i oktober 2007 introducerede en række nye miljøvenlige produkter. Nu går salget støt nedaf. Foto: Yoshikazu Tsuno, AFP/Scanpix
Læs mere
Fold sammen
PC- og TV-producenten Toshiba er gået i rødt i det ellers vigtige julekvartal og forventer nu også for første gang i syv år at stå tilbage med et tab, når året er omme, fordi salget af forbrugerelektronik går tilbage, og priserne presses.

Toshiba, der har hjemme i Japan, kom torsdag med et nedslående kvartalsregnskab - på linie med Sony-koncernen, som Toshiba konkurrerer med. Toshibas resultat efter skat var et minus på 121 milliarder yen (7,62 milliarder kroner) mod et plus for et år siden på 42,1 milliarder yen (2,65 milliarder kroner), og salget er faldet med 79 procent.

Det betyder, at 4.500 ansatte skal ud.

Dybt i rødt

Især Toshibas elektronikforretning er »dybt i rødt«, som selskabet selv udtrykker det, blandt andet fordi personaleomkostningerne overstiger salget. Derfor er der nu udsigt til et minus på 280 milliarder yen (0,19 milliarder kroner), når årsregnskabet skal gøres op med udgangen af marts. Det er en nedjustering, for Toshiba havde forventet at nå et plus på 70 milliarder yen (4,4 milliarder kroner).

Toshiba er verdens næststørste producent af NAND-flashhukommelse efter sydkoreanske Samsung.