Toshiba går nu ind i Blu-ray

Elektronikgiganten, som med HD-DVD tabte slaget om at blive fremtidens DVD, er snart klar med produkter i konkurrentens format.

Toshibas første Blu-ray-afspiller, Diga DMR-BW970, kommer på markedet senere i år. Den er udstyret med verdens største harddisk på to terabyte, så der kan optages 1.440 timers TV i høj definition (HD). Foto: Yoshikazu Tsuno, AFP/Scanpix Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Halvandet år efter at Toshiba kastede håndklædet i ringen og lukkede for sit HD-DVD-format, kaster elektronikgiganten sig nu over at lave produkter til det konkurrerende Blu-ray-format.

Blu-ray og HD-DVD konkurrerede i flere år om at blive afløseren for dagens DVD-skive, men da de store filmselskaber alle sprang fra, opgav Toshiba i januar 2008 HD-DVD og lod rivalen Sony løbe med sejren. Sony er hovedaktøren bag Blu-ray.

Bedre lyd og bedre billeder

Blu-ray er et særligt format, som gør det muligt at gemme langt mere på en DVD-skive. Dermed kan billede og lyd ligge i langt bedre kvalitet, hvilket er nødvendigt, når filmene skal vises på de efterhånden betragtelige fladskærmsfjernsyn.

Toshiba begynder nu produktionen af Blu-ray-afspillere samt af Blu-ray-drev til PCer og bærbare computere. De første produkter vil foreligge i slutningen af i år.

Toshiba har sågar meldt sig ind i brancheforeningen Blu-Ray Disc Association (BDA).

Tvivl om fremtiden

Analytikere er ikke så positive over for fremtiden for Blu-ray, som ikke har opnået markant salgsfremgang, siden det blev alene på markedet. Mange forudser, at vi alle fremover vil leje film m.m. over nettet, efterhånden som forbindelserne bliver rigtigt kraftige, så der ikke er »hakker« i afspilningen. Dermed forsvinder behovet for at have film på skiver.