Torms omsætning dykker og indtjeningen følger med

Foto: Thomas Tolstrup

Produkttankrederiet Torm kunne i første kvartal af 2018 se omsætningen bakke og indtjeningen følge med samme vej. Det viser regnskabet, som er offentliggjort torsdag morgen.

Omsætningen blev i de tre første måneder af i år 163,1 mio. dollar mod 172,8 mio. i samme periode året før. Resultatet før skat endte på 1,1 mio. dollar, hvor det tal sidste år lød på 4,8 mio. dollar.

I regnskabet fortæller Torm, at "fragtraterne på produkttankmarkedet lå i første kvartal 2018 på et relativt stabilt niveau, der dog var en smule lavere end i andet halvår 2017".

»Vi forblev profitable i første kvartal 2018 på trods af svagere fragtrater, idet One TORM-platformen fortsætter med at levere stærke kommercielle resultater«, siger Torms administrerende direktør, Jacob Meldgaard i regnskabet.

Selskabet gennemførte i januar en kapitaludvidelse med henblik på at få tre nye skibe, der bliver leveret i løbet af 2019 og første kvartal af 2020.

»I januar gennemførte TORM en kapitaludvidelse på USD 100 mio., som understøtter vores flådeinvesteringsplan. Den stærke balance og finansiel fleksibilitet gav os kapacitet til at udnytte optioner på tre højteknologiske MR-nybygninger til historisk attraktive priser i april«, siger Jacob Meldgaard.

Tabel over Torms regnskab for første kvartal af 2018:

/ritzau/FINANS