Torms nye formand kunne ikke sige nej til udfordringen

Opgaven med at få Torm på ret køl var simpelthen for tillokkende til, at Flemming Ipsen kunne afvise den.

Foto: Torben Christensen

Det fortæller han til Ritzau Finans efter onsdagens ekstraordinære generalforsamling i rederiet og kort før, at han konstitueres som dets nye formand.

- Da jeg fik opfordringen, var det så spændende og så udfordrende en opgave, at jeg ikke kunne sige nej til den, fortæller Flemming Ipsen.

Den nye formand har mere end 30 års erfaring fra A.P. Møller - Mærsk-koncernen, blandt andet i ledelsen af tankskibsdivisionen i fire i år 1980'erne og en overgang som personlig assistent for Mærsk Mc-Kinney Møller.

Han blev kontaktet for godt et halvt år siden på vegne af Torms nye hovedejere, og har siden blandt andet været involveret i at udvælge de tre andre bestyrelsesmedlemmer, der også blev valgt ind onsdag: britiske Alexander Green, norske Jon Syvertsen og franske Olivier Dubois.

- Jeg synes, vi har fået en god kombination af erfaringer inden for både shipping og finansielle forhold i bestyrelsen, siger Flemming Ipsen.

Alle fire nye medlemmer blev valgt uden indvendinger fra generalforsamlingen og har nu mandat indtil den ordinære generalforsamling i foråret 2014. Flemming Ipsen lover dog at blive ved roret, så længe det kræves - og ønskes.

- Jeg ser mig selv her indtil opgaven er løst. Er det om to eller fire år? Det har jeg ingen viden om lige nu. Men jeg bliver, så længe det tager, og så længe ejerne ønsker det, siger Flemming Ipsen til Ritzau Finans.

/ritzau/FINANS