Torm vil igen til at udbetale udbytte

D/S Torm melder sig igen parat til at betale udbytte til sine aktionærer efter syv års dødvande på den front.

D/S Torm melder sig igen parat til at betale udbytte til sine aktionærer efter syv års dødvande på den front. Fold sammen
Læs mere
Foto: Thomas Tolstrup
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det sker med henvisning til, at restruktureringen i juli sidste år og de nuværende stærke markedsvilkår på produkttankmarkedet har givet rederiet, hvad der betegnes "en væsentlig strategisk og finansiel fleksibilitet."

»Torm søger at skabe et samlet afkast for aktionærerne, der ligger over gennemsnittet blandt konkurrenterne i produkttankmarkedet. Med udgangspunkt i vores stærke operationelle platform og koncernomstruktureringen i Torm er vi glade for at kunne præsentere en ny udlodningspolitik i dag,« siger bestyrelsesformand Christopher Boehringer ifølge en meddelelse.

Udbytterne planlægges udbetalt halvårligt. Indledningsvist venter rederiet at foretage en fast udlodning i september på 25 mio. dollar, hvorefter rederiet har til hensigt at udlodde 25-50 pct. af resultatet efter skat hvert halve år.

Udbyttet i september på 25 mio. dollar vil, hvis det gentages et halvt år senere, svare til et årligt udbytte på 0,783 dollar per aktie, eller 5,10 kr. per aktie baseret på den aktuelle dollarkurs. Det giver et årligt dividendeafkast på 6 pct. beregnet på baggrund af slutkursen på Torm-aktien torsdag, oplyser rederiet.

Foruden udbytte vil Torm også overveje aktietilbagekøb.