Torm tiltræder aftale om restrukturering

Torm, kapitalfonden Oaktree Capital Management og en gruppe af rederiets långivere har tiltrådt restruktureringsaftalen, som blev lagt frem på generalforsamlingen.

Foto: Brian Bergmann.
Læs mere
Fold sammen

Det fremgår af en meddelelse.

Parterne vil nu søge tilsagn fra de øvrige långivere. Bestyrelsen har dog tidligere meddelt, at den er overbevist om, at den vil opnå mindstekravet til støtte fra sine långivere. I alt skal der opnås accept fra långivere, der repræsenterer 75 pct. af gælden efter værdi og 50 pct. efter antal.

Som led i aftalen nedskrives Torms gæld med over 500 mio. dollar, hvilket vil efterlade rederiet med en belåningsgrad på ca. 100 pct. Långiverne kan desuden vælge, at konvertere dele af den resterende gæld til egenkapital. Der vil i givet fald ske frivilligt, og Torm estimerer, at bankerne vil konvertere i omegnen af 5 pct. af sin andel af gælden til egenkapital, mens der for kapitalfondene ventes at blive tale om 100 pct.

Endelig vil Oaktree skyde 31 produkttankskibe ind i Torm og som betaling modtage en kontrollerende aktiepost i rederiet.

De hidtidige aktionærer, som ikke er blandt rederiets långivere, ventes at stå tilbage med ca. 2 pct. af aktierne.

- Bestyrelsen har igennem de seneste 18 måneder undersøgt en lang række muligheder og vurderer, at den foreslåede restrukturering er den eneste mulige løsning for Torm, sagde bestyrelsesformand Flemming Ipsen på generalforsamlingen.

/ritzau/FINANS