Torm styrtdykker efter kraftig udvanding

Torm-aktien falder 40 pct. efter aktionærerne står til kraftig udvandning

Foto: Thomas Tolstrup. Torm
Læs mere
Fold sammen

Aktionærerne i det kriseramte rederi Torm kan se frem til en heftig udvanding af deres aktier, fremgår det af en meddelelse til fondsbørsen. Det har kostet et fald på 40 pct. og prisen på aktien er nu 55 øre.

Rederiet er i gang med en omfattende redningsplan, der kommer til at koste en stor udvandning af de eksterende aktionærer. Tidligere har ledelsen afholdt sig fra at sætte tal på, men det sker i dag.
"Konsekvenserne af restruktureringen vil blive præsenteret for aktionærerne, når den foreslåede implementeringsplan er aftalt. Dog er de aktuelle forventninger, at de eksisterende aktionærer vil bevare en ejerandel på ca. 1-2% af den ordinære aktiekapital," skriver ledelsen.

Torm regner som tidligere meldt ud med, at rederiet kan præsentere den endelige restruktureringsplan og transaktionsstruktur senest i løbet af første kvartal 2015.

Udmeldingen sker samtidig med, at Torm har fået dispensationer fra at have overtrådt låneaftalerne med rederiets långivere.

”Det er naturligvis opmuntrende med de nuværende stærke fragtrater i produkttankssegmentet, men TORM vil ikke være i stand til at afdrage hele gælden gennem den ordinære drift. Derfor er det positivt at dispensationen giver TORM mulighed for at færdiggøre en restruktureringsaftale i første kvartal 2015,”udtaler bestyrelsesformand Flemming Ipsen i meddelelsen.

Torm er kastet ud i en livstruende krise, blandt andet fordi rederiet satsede voldsomt på nye skibe op til finanskrisen. Det viste sig fatal efter fragterne begyndte at falde.

Udvanding sker fordi bankerne mod at afskrive noget af gælden får en ejernandel i rederiet. Samtidig vil den amerikanske fond Oaktree skyder skibe ind mod at få aktier i selskabet.