Torm: Stor fremgang i raterne løfter resultaterne markant

Torm nød i første kvartal godt af et markant stærkere tankmarked med højere rater, og det resulterede i rederiets bedste kvartalsmæssige resultat i tre år.

Torm adm. direktør Jacob Meldgaard. Fold sammen
Læs mere
Foto: NIels Ahlmann Olesen

»Torms resultat for første kvartal understreger selskabets stærke operationelle præstation i et produkttankmarked, hvor en markant fremgang i fragtraterne startede i fjerde kvartal 2018«, siger Jacob Meldgaard, der er administrerende direktør hos Torm, i regnskabet.

»Vi fik et resultat før skat på 23,5 mio. dollar i første kvartal 2019, hvilket er det bedste kvartalsresultat i tre år, og afdækningen i andet kvartal til dato indikerer et fortsat positivt produkttankmarked,« fortsætter direktøren.

Resultat før skat i januar, februar og marts skal sammenlignes med et resultat på 1,1 mio. dollar i første kvartal sidste år, og samtidig voksede nettooverskuddet til 23,2 mio. dollar fra 0,7 mio. dollar i de første tre måneder af 2018.

Resultaterne kom i land på baggrund af en omsætning på 186,4 mio. dollar, hvilket var en fremgang fra 163,1 mio. dollar i første kvartal sidste år.

Driftsresultatet før af- og nedskrivninger (EBITDA) steg samtidig til 61,5 mio. dollar fra 37,3 mio. dollar i første kvartal 2018.

MARKANT STIGENDE RATER

I første kvartal havde Torm gennemsnitlige rater på 17.949 dollar per dag mod 14.225 dollar per dag i samme periode året før.

»Fragtraterne på produkttankmarkedet lå i starten af første kvartal af 2019 på et højt niveau, som ikke er set siden 2016, men faldt en smule i løbet af kvartalet, efterhånden som forårets vedligeholdelsessæson blandt raffinaderierne tog fart,« skriver Torm i regnskabet.

Ved udgangen af kvartalet var 11 pct. af de resterende indtjeningsdage i regnskabsåret i øvrigt afdækket til en gennemsnitlig rate på 16.311 dollar per dag. Og per 7. maj var 58 pct. af de samlede indtjeningsdage for andet kvartal afdækket med en gennemsnitlige rate på 16.248 dollar.

22 pct. af de samlede indtjeningsdage i andet til fjerde kvartal 2019 var afdækket til 16.026 dollar per dag, oplyser Torm.

Dermed ser der ud til at være en let vigende tendens i raterne efter den flotte start, men der er stadig tale om et noget højere niveau end sidste år.

Tabel over Torms regnskab for første kvartal af 2019:

/ritzau/FINANS