Torm sejler for fuld damp og overvejer børnotering i New York

Resultatet for de første ni måneder er mere end 20 gange bedre end sidste år. Rederiet overvejer nu notering på New York Stock Exchange.

Torm Fold sammen
Læs mere
Foto: Thomas Tolstrup
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Rederiet Torm fortsætter for fuld damp ud af kriseårene med et kvartalsdriftsresultat på 71,4 mio. dollar. Til sammenligning hed resultatet i samme kvartal sidste år 4,0 mio. dollar.

Ser man på årets første ni måneder samlet, så er resultatet på 108,2 mio. dollar mere end 20 gange bedre end i 2014, hvor driftsresultatet kun løb op i 5,2 mio. dollar. Det skal ses i lyset af, at omsætningen på 354,2 mio. dollar kun er omkring tre gange større end sidste år.

Fremgangen skyldes, at Torm i tredje kvartal har fået de højeste rater på produkttank siden 2008. Det skyldes primært den fortsat høje udnyttelsesgrad på raffinaderierne, som skabte øget efterspørgsel efter transport af raffinerede produkter.

»I tredje kvartal 2015 leverede Torms stærke operationelle platform de højeste fragtrater i produkttank siden 2008 og et positivt EBITDA på USD 96 mio. Torm demonstrerede finansiel og strategisk fleksibilitet i tredje kvartal 2015 gennem købet af tre MR-skibe, indgåelsen af to nye finansieringsaftaler samt afhændelsen af tørlastaktiviteterne, som gør TORM til et rent produkttankrederi,« lyder det i en kommentar til regnskabet.

»Selskabets gode resultater og mange skibe på vandet betyder, at TORM er velpositioneret til at drage fordel af den lovende trend i udbud og efterspørgsel i markedet.«

Mens tankforretningen går strygende, bød tørlastforretningen på et underskud på én mio. dollar. Torm e dog nu helt ude af det kriseramte tørlastmarked med salget af skibene TORM Bornholm og TORM Anholt.

Kvartalsregnskabet byder også på en præcisering af forventningen til årets resultat. Her forventer Torm nu et driftresultat før nedskrivninger og afskrivninger (EBITDA) på 200-220 mio. dollar og et resultat før skat på 115-135 mio. dollar. Tidligere lød forventningerne på henholdsvis 190-230 mio. dollar og 115-155 mio. dollar.

Torm oplyser i forbindelse med regnskabet, at man overvejer en børsnotering på New York Stock Exchange sideløbende med noteringen i København.

Topchef Jacob Meldgaard forklarer til Berlingske Business, at det i så fald skal ske for at øge interessen for Torm-aktien og sikre en bedre prissætning.

Det vil samtidig øge kendskabet til rederiet blandt finansverdenens aktører i New Yor, hvilket kan gøre det lettere for Torm at finde kapital i markedet,hvis det skulle blive nødvendigt i forbindelse med strategiske beslutninger i fremtiden.