Torm rykker nærmere på en ny ejersituation

Torm har taget endnu et skridt på sin rejse mod at få løst ejersituationen.

Redningsplanen for Torm fra 2012 forlængede Torms gæld til 2016 og gav henstand frem til september 2014. Fold sammen
Læs mere
Foto: Thomas Tolstrup
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Rederiet, som selv taler om en »struktureret proces« for at »adressere selskabets langsigtede kapitalstruktur«, er nu begyndt at tale direkte med eksterne spillere og håber på at finde frem til en »strategisk transaktion«, altså til en ny ejerkreds, i løbet af i år.

For øjeblikket har Torm ikke yderligere kommentarer, men rederiet lover at oplyse det til markedet, hvis der sker væsentlige fremskridt.

Torms banker ejer knap tre fjerdedele af rederiet, men vil angiveligt gerne af med deres aktieposter. Samtidig har Torm en så stor gæld, 9,5 mia. kr. ved seneste regnskab, at den ifølge Torm-chef Jacob Meldgaard umuligt kan blive betalt tilbage.

»Vi har en gæld, som langt overstiger værdien af vores aktivbase, og det er ikke holdbart for en virksomhed. Vi forventer ikke at kunne spise den gæld af,« sagde Jacob Meldgaard i august, hvor Torm-toppen afslørede, at de var gået i gang med at se på, hvad der kunne gøres med kapitalstrukturen, så den blev »langsigtet holdbar«.

Redningsplanen for Torm fra 2012 forlængede Torms gæld til 2016 og gav henstand frem til september 2014. Som en del af aftalen fik Torms banker 72,8 pct. af aktierne i rederiet, mens en række ejere af skibe, Torm havde indchartret, fik 17,2 pct. De sidste 10 pct. beholdt de daværende aktionærer.

Torm-aktien reagerer på udmeldingen med en stigning på 8 pct. til 1,76 kr. Det værdisætter selskabet til lidt under 1,3 mia. kr.