Torm køber fire nye skibe

Torm har købt fire nye medium range-tankskibe (MR). Skibene er bestilt på et kinesisk værft og ventes leveret i 2019. Desuden indeholder aftalen en option på yderligere fire skibe med forventet levering i slutningen af 2019.

Arkivfoto. Torm har købt fire nye medium range-tankskibe (MR). Skibene er bestilt på et kinesisk værft og ventes leveret i 2019. Fold sammen
Læs mere
Foto: Thomas Tolstrup

»Det glæder mig, at Torms langvarige relationer til Guangzhou Shipyard International har gjort det muligt for os at købe fire MR-skibe under konstruktion til meget gunstige priser,« siger administrerende direktør i Torm Jacob Meldgaard og uddyber:

»I lyset af de nuværende markedsudsigter anser vi denne handel for en attraktiv måde, hvorpå vi kan forøge og forny vores flåde på et cyklisk godt tidspunkt.«

Torms flåde omfatter allerede 20 skibe bygget på samme værft, herunder fire LR2-nybygninger, der har en størrelse af 114.000 dødvægtton, som er et udtryk for skibets kapacitet.

Med aftalen har Torm udestående anlægsinvesteringer på 247 mio. dollar. Beløbet dækker de fire LR2-skibe med forventet levering i 2017 og 2018 samt de fire nye MR-skibe.

Danmarks Skibskredit har givet et fast tilbud om at finansiere 65 pct. af købsprisen på de nye MR-skibe. Inklusive denne finansiering har Torm uudnyttede kreditfaciliteter og likvide beholdninger på 468 mio. dollar.