Torm får henstand af långivere

Rederiet Torm har nu fået endnu en livslinje af sine låntagere, der har givet det kriseramte rederi henstand. Det oplyser selskabet til fondsbørsen.

Foto: NIels Ahlmann Olesen

- Selskabet har fået denne henstand fra en række långivere for at undgå enhver tvivl om Torms finansielle situation, mens den komplekse restruktureringsproces færdiggøres, siger rederiets bestyrelsesformand Flemming Ipsen i meddelelsen.

I oktober sidste år indgik selskabet en aftale med en gruppe långivere om en finansiel restrukturering, og på baggrund af stor usikkerhed relateret til denne aftale, besluttede selskabet ikke at udmelde forventninger til 2015.

Den hidtidige restruktureringsaftale med en gruppe af de nuværende långivere og Oaktree Capital Management (Oaktree) vedrørende en mulig restrukturering af Torm udløb 31. marts. Men nu er en aftale mellem en gruppe af de nuværende långivere og Oaktree på plads, som sikrer den nødvendige støtte fra långiverne til at implementere en restrukturering, skriver Torm.

Af den nye aftale fremgår det, at Torm 31. marts skal påbegynde amortiseringen af sin skibsfinansiering, hvilket kan resultere i en misligholdelse af rederiets låneaftaler.

- Torm har dags dato opnået tilsagn fra et tilstrækkeligt antal långivere om, at de ikke vil håndhæve deres rettigheder i relation til indtrædelse af potentielle misligholdelsesbegivenheder i perioden indtil det tidligste af tidspunktet for færdiggørelsen af restruktureringsaftalen og 23. april 2015. Dette giver en begrænset mængde ekstra tid til at indhente underskrifter på den nye Restruktureringsaftale med Torms interessenter, skriver selskabet i meddelelsen til fondsbørsen.

Samtidig har rederiet udsendt en opdateret årsrapport for 2014, som vil blive fremlagt på selskabets generalforsamling senere torsdag. Opdateringen omhandler den nye aftale med långiverne.

/ritzau/FINANS