Torm-ejer må nedprioritere rederiet

Den græske storaktionær Gabriel Panayotides har hevet en bankaftale i land omkring sit andet rederi Excel Maritime - det kan være på bekostning af Torm, mener ekspert.

Gabriel Panayotides, her til højre i billedet, har mere at bekymre sig om, end bare Torms dårlige regnskaber. Fold sammen
Læs mere
Foto: Claus Bech
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det er ikke lutter lagkage at være Gabriel Panayotides for tiden. Den græske reder er gennem Beltest Shipping storaktionær i det mere end kriseramte danske rederi Torm. Desuden sejler den anden af grækerens forretninger, Excel Maritime, udelukkende videre på bankernes nåde.


Den nåde er i dag blevet forlænget.

Det er lykkedes den græske reder at opnå en aftale omkring Excel Maritimes gæld til en række banker på over 10 milliarder danske kroner, skriver Bloomberg. Aftalen indebærer, at Gabriel Panayotides selv betaler 150 mio. kroner kontant og yderligere 75 mio. kroner i aktier i løbet af året.

Det store kapitalkrav i den nye bankaftale kan gøre det umuligt for Panayotides at fortsætte i Torm, mener Jacob Pedersen, senioranalytiker hos Sydbank."Jeg har svært ved at forestille mig, at han har penge til at være i både Torm og Excel Maritime. Hvis der kommer en ny aktie-emission i Torm, så har han ikke penge til at være med, og så bliver hans indflydelse udvandet."

Financial Times skrev tidligere på ugen, at forhandlingerne med to investorgrupper om en saltvandsindsprøjtning i Torm var brudt sammen. Rederiet har dog ikke ønsket at kommentere historien.