Torm-chef ser redning inden generalforsamling

Den aftale som skal redde rederiet Torm er på plads i marts, siger topchefen. Rederiet opgiver at fremlægge forventninger til 2015.

Torm adm. direktør Jacob Meldgaard. Fold sammen
Læs mere
Foto: NIels Ahlmann Olesen

Torm har tabt egenkapitalen og opgiver at fremlægge forventninger til 2015. Topchef Jacob Meldgaard siger, at der fortsat bliver forhandlet om at redde rederiet og forventer en aftalen er på plads inden generalforsamlingen 26. marts.

"Jeg oplever, at vi ikke er langt fra hinanden, og jeg forventer, at vi er på plads inden generalforsamlingen 26. marts," siger Meldgaard.
Torm har tidligere sagt, at en redningsplan for selskabet vil blive fremlagt i første kvartal. Planen vil blandt andet udvande de nuværende aktionærer, så de sidder tilbage med 1-2 pct. af selskabet.

"Aftalen som vi arbejder på vil give de rigtige rammer for fremtiden. Den gør det som alle omkring Torm er enige om er det rigtige. Den vel tilpasse gælden til markedet og gør den markedskonform," siger Meldgaard.

Der er fortsat uklarheder om betingelserne i aftalen, men det står klart, at den nye storaktionær bliver amerikanske Oaktree, som har specialiseret sig i at overtage nødlidende rederier.

Meldgaard vil ikke vurderer hvad det betyder for Torm, hvis der ikke kommer en ny aftale på plads.

"Hvis man ikke lykkedes med det som vi arbejder på er der en ny situation, men hver eneste dag er vi tættere på at finde en løsning," siger han.

På grund af den store usikkerhed har rederiet valgt ikke at fremlægge forventninger til 2015 før den forslåede restruktureringsaftale er på plads.

"Rekonstruktionen vil få stor betydning for 2015 og derfor vil det være forkert at guide på nuværende tidspunkt," siger Meldgaard.

I forhold til driften mærkede Torm en lille fremgang i driften i fjerde kvartal, og raterne nåede det højeste niveau siden 2008 - en tendens som er fortsat ind i 2015.

"Virksomheden gør det rigtig godt i det nuværende marked og der vil komme en løsning på kapitalstrukturen," siger Meldgaard.

Torm opnåede en driftsindtjening på 77 mio. dollar mod 96 mio. dollar året før. På bundlinjen tabte rederiet 282 mio. dollar mod et underskud i 2013 på 162 mio. dollar.  Egenkapitalen var negativ med 164 mio. dollar.

Aktierne i Torm er onsdag morgen faldet godt 12 pct. til omkring 51 øre pr. aktie.