Torm-chef forundret over aktienedtur

Torm-aktien har fået en hård medfart i det seneste år. Ifølge topchefen skyldes det, at rederiet er blevet forvekslet med det svingende tørlastmarked.

Læs mere
Fold sammen
Vi er blevet ramt for hårdt. Sådan lyder det fra Torms ledelse, som er overrasket over den hårde medfart, aktiemarkedet har givet rederiet gennem 2008.

Torm-aktien faldt i 2008 med godt 65 pct., efter at investorerne over hele verden flygtede fra transportpapirer. Men topchef Mikael Skov mener, at Torm er blevet blandet for meget sammen med rederierne på det volatile tørlastmarked, der i efteråret kollapsede i finanskrisen. Det skriver dagbladet Børsen.

Torm er primært på det mere stabile produkttankmarked, hvor der sejles med raffinerede brændstof-produkter.

"Vi er ikke tilfredse med aktiekursen. Det ved jeg, at man skal sige, men jeg kan roligt sige, at det er vi ikke. Der er ingen tvivl om, at da vores aktie har været en del af transportsektoren, har man ikke differentieret mellem produktank-, råolie- og tørlastmarkedet," siger Skov.

Torm-aktien sluttede året i kurs 63, efter papiret begyndte 2008 oppe omkring kurs 166. For 15 måneder siden blev aktien handlet i det højeste niveau nogensinde, da prisen nåede 240 kr. Siden har rederiet mistet henved 75 pct. af sin værdi og bliver i dag handlet omkring 64 kr. pr. aktie.