Torm bekræfter tidligere tal: Sejlede med lille overskud sidste år

Rederiet Torm har torsdag morgen bekræftet tidligere udmeldinger om, at sidste år bød på stor fremgang i resultaterne og et lille overskud både før og efter skat.

Arkivfoto: Rederiet Torn. Fold sammen
Læs mere
Foto: Thomas Tolstrup

Det sker i det endelige årsregnskab, der følger en meddelelse fra januar, hvor Torm afleverede foreløbige tal i forbindelse med nyheden om en kapitaludvidelse, der gav et bruttoprovenu på 100 mio. dollar.

Resultatet før skat endte sidste år på 3 mio. dollar, mens Torm i januar gav en forventning om et resultat på mellem 0 og 5 mio. dollar. Nettooverskuddet blev 2 mio. dollar.

I 2016 blev resultatet før og efter skat et underskud på 142 mio. dollar.

Driftsresultatet (EBITDA) endte desuden på 158 mio. dollar sidste år, og også det er i tråd med udmeldingen fra januar, hvor Torm gav udtryk for en forventning om et EBITDA på 155-160 mio. dollar.

I 2016 endte den post på 200 mio. dollar.

Resultaterne sidste år blev hentet på baggrund af en omsætning på 657 mio. dollar - et fald fra 680 mio. dollar i 2016.

Torm-bestyrelsen foreslår desuden, at der ikke udbetales noget udbytte for andet halvår af 2017. Efter første halvår udbetalte Torm 1,2 mio. dollar - svarende til 2 cent per aktie - i udbytte.

Det er dog fortsat selskabets hensigt at udlodde 25-50 pct. af nettoresultatet hvert halve år, fremgår det af regnskabet.

Torm offentliggør ingen finansielle forventninger til 2018.

/ritzau/FINANS