Torm barberer lille luns af kæmpegæld

De seneste tre måneder har Torm reduceret selskabets enorme gæld med 127 millioner dollar. Det skyldes levering af de fem skibe, der var bogført som bestemt for salg.

Torm - arkivbillede. Fold sammen
Læs mere
Foto: Thomas Tolstrup
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det kriseramte rederi Torm kæmper med en enorm gæld, og med salget af fem skibe har rederiet barberet en lille luns af, så den nettobærende gæld nu udgør 1.725 millioner dollar mod 1.852 millioner dollar for tre måneder siden.  

Det viser seneste kvartalsregnskab.

Torm kommer ud af tredje kvartal med et resultat før skat på minus 40 millioner dollar.

Med regnskabet for tredje kvartal skruer rederiet en smule ned for forventningerne og venter nu et driftsresultat (EBITDA) på 90-100 millioner dollars mod tidligere 90-110 millioner dollar. Samtidig justerer rederiet forventningerne til underskuddet til 110-120 millioner dollar mod tidligere 100-120 millioner dollar.Torm havde i tredje kvartal en omsætning på 231,7 millioner dollar, mens driftsresultatet, EBITDA, løb op i 10,8 millioner dollar. Til sammenligning fik Torm i tredje kvartal af 2012 et underskud på 77,6 millioner dollar før skat på baggrund af en omsætning på 256 millioner dollar og et EBITDA-underskud på 11,2 millioner dollar.Torm er for langt hovedparten ejet af en gruppe banker med Nordea og Danske Bank i spidsen.