Torben Nielsen er ny formand i Sydbank

Tidligere nationalbankdirektør Torben Nielsen er ny formand for bestyrelsen i Sydbank.

Tidligere nationalbankdirektør Torben Nielsen er ny formand i Sydbank. Fold sammen
Læs mere
Foto: Jens Nørgaard Larsen

Danmarks femtestørste bank, Sydbank, har fået ny bestyrelsesformand, og det er en prominent herre, der kan sætte sig for bordenden. Det er nemlig den tidligere nationalbankdirektør Torben Nielsen, der også har været næstformand i banken siden 2014.

Banken med hovedsæde i Aabenraa har på torsdagens generalforsamling valgt ny formand, næstformand samt tre nye bestyrelsesmedlemmer.

Ny næstformand er direktør og forhenværende forstander Peder Damgaard, der har siddet i Sydbanks bestyrelse siden 2006. Som nye medlemmer af bestyrelsen er valgt direktør Bo Normann Rasmussen, adm. direktør Lars Mikkelgaard-Jensen og advokat (L) Frank Møller Nielsen.

»Jeg er beæret over at blive valgt som formand for bestyrelsen i Sydbank. Jeg kender allerede Sydbank godt, da jeg har været næstformand siden 2014. Jeg ser derfor frem til at fortsætte det gode samarbejde med Sydbanks direktion og mine kollegaer i Sydbanks bestyrelse,« udtaler Torben Nielsen.

Tidligere på dagen kom det frem, at formand Anders Thoustrup stopper, fordi han falder for grænsen for, hvor længe bestyrelsesmedlemmer kan sidde, og hans valgperiode stopper.

Den afgående formand har siddet i bestyrelsen siden år 2000, og han har altså været tilskuer til op- og nedture på første parket. Han har bl.a. været med til at overtage Tønder Bank, Bank Trelleborg, Diba Bank samt Egnsbank Fyn.