Topsøes indtjening rasler ned

Ambitiøse Haldor Topsøe havde ikke noget jubelår i 2015. På bundlinien faldt overskuddet efter skat med 27 pct. i forhold til 2014. Omsætningen steg med blot 2 pct. til 5,8 mia. kr.

Foto: Thomas Lekfeldt. Haldor Topsøes topchef, Bjerne S. Clausen.
Læs mere
Fold sammen

Haldor Topsøe er efter danske forhold en stor virksomhed med en omsætning på over fem milliarder kr.

Selskabets regnskab for 2015, der blev offentliggjort torsdag,  viser, at Topsøe fortsat er en meget solid og stabil virksomhed. Men indtjeningen er under kraftigt pres, ja driftsoverskuddet falder mere end 10 procent og overskuddet efter skat med i underkanten af 30 procent.

»Resultaterne opfyldte ikke vore vækstambitioner,« siger topchef Bjerne S. Clausen i en kommentar til regnskabet.

Årsregnskabet viste en vækst i omsætningen på to procent til 5,8 milliarder kr. i forhold til 2014. Selskabet oplevede dog et fald i driftsindtjeningen på 11 procent til 502 mio. kr. På bundlinien faldt overskuddet efter skat med hele 27 procent til 302 mio. kr.

»Markedsforholdene har været udfordrende i 2015, primært som følge af geopolitisk og makroøkonomisk uro, der har ramt hele industrien,« siger Bjerne S. Clausen.

Desuden blev Topsøes rentabilitet negativt påvirket af stigende personaleudgifter samt startsomkostninger i forbindelse med nye produktionssteder. Men virksomheden bevarede sine markedsandele, tilføjer topchefen.

Selskabet havde ved udgangen af 2015  2.688 ansatte efter at have reduceret staben med 160.

Topsøes ledelse venter, at selskabets omsætning i år vil være på niveau med eller højere end sidste år, mens driftsindtjeningen ventes at stige.