Topsøe junior er hovedstadens vækstvinder

Henrik Topsøe, søn af virksomhedens stifter, har i årrække drevet udviklingen i virksomheden, der blev regionsvinder i København i den årlige Entrepreneur of the Year-konkurrence.

En glad vinder af EY Entrepreneur of the Year i København. Carsten Collin (tv.), partner og direktør for EY Entrepreneur of The Year, overrækker prisen til vinderen Bjerne S. Clausen, adm. direktøri Haldor Topsøe. Foto: Christian Nonnemann Fold sammen
Læs mere

I mere end 35 år har Henrik Topsøe drevet udviklingen og innovationen i virksomheden, der stadig bærer faderens navn. I samarbejde med direktøren har han fastholdt den unikke »Haldor-ånd« efter faderens bortgang i foråret og endda formået at skrue op for væksten. I det lys kan han nu også kalde sig Entrepreneur of the Year i København.

»Haldor Topsøe havde fingeren på pulsen i sin virksomhed til sin allersidste dag. Men der er ingen tvivl om, at der også lever en stor entreprenør i sønnen. Han har blandt andet – i samarbejde med direktør Bjerne Clausen – sikret, at Haldor Topsøe A/S også i 2013 er teknologiførende i branchen og har vækst-ambitioner og planer, der rækker mange år ud i fremtiden,« sagde Carsten Collin, partner og direktør i EY Entrepreneur of the Year i sin motivation for prisen.

Ingeniøren Haldor Topsøe stiftede virksomheden i 1940 som rådgiver til den kemiske industri. Fire år senere introducererde virksomheden den første svovlsyrekatalysator, der stadig produceres og udgør en pæn del af omsætningen. I begyndelsen af 1980erne kommer sønnen Henrik til i udviklingsafdelingen, hvor han møder Bjerne Clausen. Sammen har de to siden omsat de massive investeringer i forskning og udvikling til rentable produkter, der stadig betyder, at Haldor Topsøe er en global markedsleder.

I år er 229 virksomheder i hovedstaden med i kapløbet om at vinde prisen mod 220 sidste år. Chefkonsulent Ulla Brandt fra Dansk Erhverv forklarer det med, at mange virksomheder i hovedstaden har godt fat i vækstsporet. Det drejer sig bl.a. om at tage konkrete og langsigtede satsninger og tiltrække den rette arbejdskraft.

Ved festlighederne i EY Tower i Søborg var der også plads til at hylde de andre nominerede virksomheder: Lakridsproducenten Lakrids By Johan Bülow A/S, Milestone Systems A/S, der udvikler og sælger Open Platform-software til IP-baserede video-overvågningssystemer, fleet management og reservedelsforhandleren Omni Technical Solutions A/S og softwareudvikleren Sitecore Corporation A/S.