Topsil stifter nyt datterselskab med nye silicium-ejere

Topsil har fredag oprettet et nyt datterselskab med navnet Topsil Globalwafers.

Foto: Rune Feldt. Topsil har fredag oprettet et nyt datterselskab med navnet Topsil Globalwafers.
Læs mere
Fold sammen

Det fremgår af CVR-registret og sker, efter at Topsils siliciumforretning for nylig blev solgt til netop Globalwafers i Taiwan.

Inden salget til Globalwafers opstod der budkrig, som kinesiske National Silicon Industry Group (NSIG) stod som taber af.

Torsdag kom det frem, at Erhvervsstyrelsen har afvist indsigelser fra NSIG samt tre aktionærer med knap 10 pct. af aktiekapitalen.

NSIG og de tre aktionærer har fortalt i en pressemeddelelse, at de fortsat føler sig overbeviste om, at tilbuddet fra NSIG, som indløb kort før den generalforsamling, hvor Topsil-bestyrelsen alligevel valgte at acceptere buddet fra Globalwafers, var bedre end det accepterede bud.

Derfor kører der fortsat et efterspil, hvor NSIG og de tre aktionærer har mulighed for at anke Erhvervsstyrelsens afgørelse til Erhvervsankenævnet.

NSIG opfordrer desuden på det kraftigste Topsil-bestyrelsen til at indkalde til den ekstraordinære generalforsamling, som de utilfredse aktionærer har anmodet om - og ikke at gå videre med buddet fra Globalwafers, før der foreligger en endelig afgørelse.

Topsil-aktien ligger fredag fladt i 0,29 kr.