Topsil sælger silicium-forretning for 320 mio. kr.

Selskabet Topsil, der producerer silicium til brug i blandt andet elektronik, sælger størstedelen af virksomheden til Globalwafers for 320 mio. kr. Det oplyser selskabet i en meddelelse til fondsbørsen.

Foto: Liselotte Sabroe. Virksomheden Topsil laver silicium, men sælger nu størstedelen af forretningen.
Læs mere
Fold sammen

Frederikssund-selskabet Topsil, der producerer silicium, sælger størstedelen af virksomheden til Globalwafers for 320 mio. kr.

Det oplyser selskabet, der igennem flere år har haft vanskeligt ved at tjene penge, i en meddelelse til fondsbørsen.

Buddet svarer til en præmie på 12 pct. i forhold til torsdagens lukkekurs for Topsil-aktien, og buddet svarer til 14 gange driftsresultatet, EBITDA, for 2015.

Globalwafers har hovedsæde i Taiwan og er en af verdens seks største producenter af siliciumskiver. Topsils bestyrelse anbefaler aktionærerne at takke ja, og ejerne kan se frem til at skulle dele 110 mio. kr. mellem sig, når handlen er faldet på plads.

Såfremt aftalen glipper, vurderer Topsil omvendt, at man har behov for at få tilført nye penge. Topsil har gennem den seneste periode undersøgt mulighederne for et salg, og ifølge selskabet har flere aktører været inde i billedet.

- Aftalen med Globalwafers er samlet set den mest attraktive løsning for Topsil. Branchen er under pres med meget hård konkurrence og kraftigt faldende salgspriser, hvilket også har afspejlet sig i Topsils resultater de seneste år.

- Vi vurderer derfor, at kombinationen af en attraktiv pris og muligheden for at indgå i den igangværende markedskonsolidering er meget bedre end en usikker fremtid som en lille spiller i et konsolideret marked, siger bestyrelsesformand Jens Borelli-Kjær i en meddelelse.

Hvis salget går igennem, vil Topsils eneste aktivitet være ejendomsdrift i Polen. Den nuværende ledelse i Topsil følger ikke med over i Globalwafers.