Topsil modtager endnu et bud på siliciumforretningen

Topsil har modtaget endnu et bud på sin siliciumforretning, fortæller selskabet i en meddelelse til fondsbørsen torsdag aften.

Foto: Liselotte Sabroe. Topsil holder fredag en ekstraordinær generalforsamling, der blev annonceret i forbindelse med, at Topsil har indgået aftale med Globalwafers om salg netop siliciumforretningen.
Læs mere
Fold sammen

Buddet kommer fra National Silicon Industry Group (NSIG), der på gældfri basis vil give en pris på 335 mio. kr. på forretningsdelen.

National Silicon Industry Group, der har base i Shanghai, skriver i en pressemeddelelse, at det har fremsat "et bedre og fuldt finansieret" tilbud.

- Vi mener, at vores tilbud repræsenterer en unik mulighed for at skabe betydelig værdi for Topsils aktionærer, medarbejdere, kreditorer og samarbejdspartnere, og at selskabet efter overdragelsen vil være bedre positioneret til at service dets kunder, siger direktør Leo Ren fra National Silicon Industry Group.

Topsil fortæller, at bestyrelsen endnu ikke har forholdt sig til indholdet af tilbuddet, men har besluttet, at det er "i selskabets og dets aktionærers interesse at undersøge dette tilbud yderligere".

ØNSKER NY EKSTRAORDINÆR GENERALFORSAMLING

Selskabet holder fredag en ekstraordinær generalforsamling, der blev annonceret i forbindelse med, at Topsil har indgået aftale med Globalwafers om salg netop siliciumforretningen.

Den aftale blev indgået 20. maj og har en værdi af 320 mio. kr. på gældfri basis. Den endelige salgspris afhænger dog af udfaldet af en patentsag, værdiansættelse af lagre samt siliciumforretningens omsætning i første halvår, og det kan betyde, at salgsprisen bliver reduceret, skriver Topsil i meddelelsen.

National Silicon Industry Group skriver i sit tilbud, at det er uden købesumsregulering. Det kinesiske selskab opfordrer Topsils aktionærer om at stemme nej til Globalwafers tilbud og ønsker, at bestyrelsen indkalder til en ny, ekstraordinær generalforsamling til afholdelse senest 11. juli.

Direktør Christian Reinholdt fra Small Cap Danmark, der er storaktionær i Topsil og ejer 7,57 pct. af aktiekapitalen, mangler fortsat at nærlæse det nye tilbud og forholde sig til det:

- Det kommer meget sent, men som aktionær vil du jo gerne have en højere pris, hvis du kan få det, siger han til Ritzau Finans.