Topsil måske på vej til at blive solgt

Topsil har fået ikke-bindende købstilbud, som producenten af silicium til halvlederindustrien har taget under overvejelse.

Arkivfoto: Topsil. Fold sammen
Læs mere
Foto: Rune Feldt

Det fremgår af en meddelelse til fondsbørsen onsdag eftermiddag.

»I forbindelse med strategiarbejdet i 2015 har Topsil analyseret udviklingen i markedet, sin markedsposition og de fremadrettede muligheder. Som led heri har selskabet taget kontakt til andre aktører i siliciumbranchen og til forskellige dele af værdikæden«, skriver Topsil i meddelelsen.

»I forlængelse heraf har Topsil modtaget et antal henvendelser om selskabets mulige interesse i at frasælge hele eller dele af siliciumforretningen eller indgå i en større strategisk sammenhæng. Nogle henvendelser har form at ikke-bindende, indikative købstilbud«, uddyber selskabet.

Topsil lancerede i forbindelse med sit årsregnskab for 2015 en strategi, der skal skabe en stærkere platform for selskabets fremtid og dermed sikre et markant løft i indtjeningen fra 2017.

»Hvorvidt disse tilkendegivelser har interesse for selskabet og alle dets interessenter, eller om der er andre og mere positive strategiske alternativer, vil bestyrelsen vurdere i den kommende periode«, annoncerer Topsil.

Producenten vil orientere nærmere, når det er påkrævet eller passende, og såfremt det bliver aktuelt, vil bestyrelsen fremlægge en konkret anbefaling til aktionærerne.

Aktien i Topsil stiger med 19,1 pct. til 0,28 kr. onsdag efter offentliggørelsen af meddelelsen.