Topsil laver ny råvarekontrakt med leverandør

Frederikssund-virksomheden Topsil, der i øjeblikket er ved at blive solgt, har indgået en ny råvarekontrakt, der indeholder bedre vilkår end den tidligere.

Arkivfoto: Topsil-logo. Fold sammen
Læs mere
Foto: Rune Feldt
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det oplyser koncernen i en meddelelse til fondsbørsen.

»Den første aftale blev indgået tidligere i år, og i dag er der indgået aftale med selskabets anden store råvareleverandør. Den indgåede aftale sikrer betydeligt forbedrede råvarepriser og fleksibilitet, for så vidt angår indkøbsvolumen«, skriver Topsil.

Topsil, der laver silicium til brug i blandt andet elektronik, har gennem de seneste år været tynget af, at udgifterne til råvarer har været høje, og den nye kontrakt ses som en klar forbedring.

»Aftalen frigør selskabet fra alle tidligere aftaler mellem partnerne og dermed også fra de betydelige indkøbsforpligtelser, som blev påtaget i forbindelse med indgåelse af den tidligere aftale i 2010«, skriver Topsil.

Aftalen bliver dog kun til noget, hvis Topsil betaler et beløb på 5 mio. dollar - svarende til omkring 35 mio. kr., og den betaling vil indgå i den løbende drift.

Topsils aktionærer besluttede i sidste uge, at man sælger siliciumforretningen, som udgør langt størstedelen af virksomheden, til Globalwafers til Taiwan. Det skete efter en budkrig med et selskab fra Kina.