Topsil forlænger kontrakt med storkunde

Topsil, der døjede med store problemer i 2014, kan starte 2015 med en glædelig nyhed: Selskabet har forlænget en leveringsaftale med en af sine største kunder til og med 2017.

Læs mere
Fold sammen

Den toårige kontraktforlængelse, som gælder salg af Topsils float zone wafers, indebærer desuden, at kunden forpligter sig til en vis købsmængde. I den tidligere kontraktperiode kunne kunden ikke leve op til den planlagte købsforpligtelse.

Kunden dækker desuden dele af Topsils likviditetsmæssige manko som følge af de udskudte køb.

Topsils 2014-forventninger ændres ikke af aftalen, oplyser selskabet. De lyder på en omsætning i den lave ende af niveauet 270 til 290 mio. kr. og et driftsoverskud (EBITDA) i den lave ende af et spænd på 0 til 10 mio. kr.

2014 var præget af en stor reklamationssag, efter at en af Topsils store kunder modtog siliciumskiver, hvor kvaliteten ikke var god nok. Det udløste både en nedjustering af 2014-forventningerne for Topsil og problemer med at leve op til aftalerne med bankerne.

Topsil håber dog på at få nogle af sine omkostninger fra sagen dækket via et erstatningskrav hos en underleverandør, som menes at være årsag til fejlen.