Topsil-aktien brager op efter løft af suspendering

Aktien i Topsil er på himmelflugt, efter at en suspendering af aktien i forbindelse med en budkrig om selskabets halvlederenhed er ovre.

Handlen med aktierne i Topsil blev genoptaget igen med en 10 minutters auktion klokken 14.00 og herefter kontinuerlig handel fra klokken 14.10.
Læs mere
Fold sammen

Oven på suspenderingsløftet stiger aktien med 54,5 pct. til 0,30 kr. fredag eftermiddag.

Handlen med aktierne i Topsil blev genoptaget igen med en 10 minutters auktion klokken 14.00 og herefter kontinuerlig handel fra klokken 14.10.

Alle ordrer i ordrebogen var blevet slettet, inden handlen blev genoptaget.

Topsil-aktien blev suspenderet fredag formiddag. Her var den steget med 26,2 pct. til 0,24 kr.

Suspenderingen kom, fordi Frederikssund-virksomheden nærmer sig et salg af sin siliciumforretning, som udgør langt hovedparten af selskabets forretning.

Prisen ser ud til at lande på 355 mio. kr. på gældfri basis oven på en intens budkrig, hvor to selskaber har været i kamp om at opkøbe og løbende har forhøjet prisen i en kringlet budproces.

I hvert fald har 73,7 pct. af de repræsenterede stemmer ved en ekstraordinær generalforsamling fredag valgt at bakke op om bestyrelsens forslag om at sælge siliciumforretningen til Globalwafers, der har hovedsæde i Taiwan. Det oplyser Topsil efter generalforsamlingen fredag, hvor lidt over 30 pct. af aktionærerne var mødt op.

Ud over Globalwafers har det kinesiske selskab National Silicon Industry Group også haft snøren ude efter Topsil.