Tops Chr. Sagild: Tilfreds, men skærpet konkurrence mærkes

Topchefen i Topdanmark, Christian Sagild, er generelt tilfreds med udviklingen i både tredje kvartal og den forløbne del af 2014.

Adm. dir. for Topdanmark, Christian Sagild. Fold sammen
Læs mere
Foto: Liselotte Sabroe
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det siger han til Ritzau Finans.

- Det er rigtigt fint. Selvom der har været lidt modvind, er vi kommet pænt igennem, konstaterer direktøren.

Han fremhæver, at finansresultatet (investeringsresultatet, red.) efter tre kvartaler er rigtig pænt og også bedre end Topdanmark ventede for et kvartal siden.

- Desuden har vi pæn vækst i præmierne i både skade og liv, fremhæver han.

Præmieindtægterne i skade voksede med 2,1 pct. i tredje kvartal og med 38,6 pct. i livsforsikring. I de første tre kvartaler voksede præmierne inden for skadesforsikring med 2,8 pct., men væksten er aftagende.

Den store vækst inden for livsforsikring er en smule vinduespynt, da de kunder, der kommer til Topdanmark, har penge med fra der, hvor de kommer fra.

- Vi måler os dog på den underliggende vækst - løbende præmier - og ikke den samlede præmieindtægt, fremhæver Christian Sagild.

- Men vi har en fin konkurrencesituation også der og et meget flot salg i forhold til sidste år, fremhæver han og tilføjer, at det også er tilfældet inden for skadesforsikring.

Direktøren fremhæver også, at Topdanmark har opjusteret for i år. Det er tredje gang i træk ud af tre kvartaler.

- Finanserne (investeringsresultatet, red) er indtil nu i fjerde kvartal ikke gået så godt. Derfor opjusterer vi kun med 50 mio. kr., da finansindtægterne i kvartalet kan blive lidt negative, forklarer han.

Christian Sagild erkender, at konkurrencesituation er tilspidset, hvilket også er baggrunden for selskabets forventninger om en vækst i bruttopræmierne på 1-2 pct. til næste år. I dette års første ni måneder er bruttopræmierne vokset med 2,8 pct. og skønnet for hele året er 2-3 pct.

- Konkurrencesituationen er mere tilspidset i år end sidste år, siger han og fremhæver, at det ikke skyldes nye aktører, men de eksisterende.

- I 2013 tog vi meget forretning fra konkurrenterne, men nu rører de på sig. Derfor fokuserer vi benhårdt på evnen til at holde på kunderne, fastslår Christian Sagild.

Topdanmark forudser en combined ratio på 91 i 2015 mod forventede 88 i år.

- Det er en normalisering og som i år, hvis man justerer for afløb.

- For i år guider vi 88 pct. uden afløbsgevinster i fjerde kvartal, og forventningen til 2015 er også uden afløb. Da afløb fylder knap 3 pct. i år er forventningen til 2015 combined ratio uændret i forhold til det ventede i år, understreger Chriatian Sagild.