Topotarget opnår vigtig Belinostat-status

Topotarget har opnået den såkaldte Orphan Drug-status for medikamenthåbet Belinostat i Europa, fremgår det af en fondsbørsmeddelelse mandag morgen.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Orphan Drug-betegnelsen medfører blandt andet gratis protokolbistand hos det europæiske lægemiddelagentur, EMA, en afgiftsreduktion for diverse regulatoriske aktiviteter samt 10 års eksklusiv ret på markedet i EU, skriver Topotarget.

Belinostat, der fik Orphan Drug-status i USA i 2009, bruges til behandling af perifert T-celle-lymfekræft (PCTL). Topotarget-aktien stiger med 7,8 pct. til 2,63 kr. efter 20 minutters handel.

- At opnå Orphan Drug-status for Belinostat til behandling af PTCL i den Europæiske Union er en vigtig milepæl i vores bestræbelser på at indsende en registreringsansøgning for Belinostat i denne region. Dette er gode nyheder for Topotarget og potentielt også for de patienter, der har den sjældne sygdom PTCL, og som har behov for nye behandlingsmuligheder, siger Topotargets administrerende direktør, Anders Fink Vadsholt, i meddelelsen.