Topotarget opdager alvorlige bivirkninger ved forsøg

To ud af fire patienter, der deltog i et af Topotargets forsøg med Belinostat, udviklede akut forværring af en allerede eksisterende nedsat nyrefunktion. Topotarget indtager ikke flere patienter.

Der er tale om kliniske fase II-forsøg med stoffet Belinostat i kombination med Velcade. Topotarget har desuden tre andre forsøg med Belinostat i kombination med andre stoffer, og her er ikke konstateret bivirkninger.

"Før vi ved mere om, hvordan vi skal forebygge denne komplikation hos denne specifikke patientgruppe, har vi besluttet ikke at inkludere flere patienter i denne undersøgelse," skriver administrerende direktør hos Topotarget, Peter Buhl Jensen, i børsmeddelelsen.

Ikke kritisk for selskabet

Der er ifølge meddelelsen tale om en lille patientgruppe, og når der samtidig er gang i mange andre forsøg, betragter ledelsen det ikke som en nyhed, der er kritisk for selskabet.

"Når vi er i gang med 15 forskellige undersøgelser, så er det en naturlig følge, at ikke alt er en succes," siger Peter Buhl Jensen til RB-Børsen.

I børsmeddelelsen står der også, at selskabet vil fokusere på "vore andre igangværende undersøgelser til behandling af kræftsygdomme, hvor belinostat har vist terapeutisk effekt."

I øvrigt fremgår også, at Topotarget iværksætter forsøg med Belinostat til behandling af Akut Mueloid Leukæmi (AML).

Kilde: RB-Børsen