Topotarget får 25 mio. dollar for belinostat-godkendelse

Topotarget bekræfter torsdag efter børslukketid, at de amerikanske sundhedsmyndigheder, FDA, har godkendt belinostat til behandling af PTCL, perifer T-celle lymfekræft.

Adm.dir Anders Vadsholt (t.h.) og bestyrelsesformand Bo Jesper Hansen (t.v.) fra Topotarget. Fold sammen
Læs mere
Foto: Liselotte Sabroe
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Godkendelsen udløser en milepælsbetaling på 25 mio. dollar svarende til 136,6 mio. kr.

Det sker i en fondsbørsmeddelelse, der dog kommer efter, at godkendelsen var blevet offentlig gennem en meddelelse fra sundhedsmyndighederne FDA.

- Med FDA’s fremskyndede godkendelse af Beleodaq (belinostat red.) er det lykkes os at udvikle et nyt behandlingsvalg for patienter med PTCL, siger Anders Vadsholt, Topotargets administrerende direktør, i meddelelsen, og fortsætter:

- Vi er meget glade for valideringen af vores lægemiddelstof og mener, at det tydeligt understreger rationalet bag Topotargets fusion med Bioalliance Pharma om at skabe en endnu stærkere pipeline af lægemiddelkandidater til behandling af sjældne kræftsygdomme for den sammenlagte enhed, Onxeo, siger Anders Vadsholt.

Topotarget venter, at belinostat vil være tilgængelig for patienterne i juli og oplyser samtidig, at midlet vil blive lanceret af den eksisterende salgsstyrke indenfor onkologi hos partneren Spectrum Pharma.

Topotarget oplyser i meddelelsen, at selskabet egentlig først havde ventet en afgørelse 9. august.

Derudover oplyser Topotarget endnu en gang, at den forestående fusion med franske Bioalliance Pharma ventes at gå igennem i juli.

/ritzau/FINANS