Topotarget-direktørs fremtid svæver i usikkerhed

Medarbejderne i det danske biotekselskab Topotarget skal ikke frygte for deres stillinger i forbindelse med fusionen med franske BioAlliance Pharma. Administrerende direktør Anders Vadsholts fremtid i den fusionerede virksomhed er til gengæld uafklaret.

Den danske biotekvirksomhed Topotarget ventes at fusionere med fransk kollegaselskab. Fold sammen
Læs mere
Foto: FRANK MAY
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Et nyt førende selskab inden for sjældne kræftsygdomme ser efter planerne dagens lys, når danske Topotarget til sommer fusionerer med BioAlliance Pharma, der har hovedkvarter i Paris. Det franske selskab er storebroderen i den nye konstruktion og bliver da også det fortsættende selskab. Men Topotargets 11 danske medarbejdere behøver ikke frygte, at alle selskabets aktiviteter bliver flyttet til byernes by. Det slår Topotargets administrerende direktør Anders Vadsholt fast.

»Jeg ser ingen grund til at frygte, at de (medarbejderne, red.) bliver rykket til Paris. Det er jo danskbaserede medarbejdere, og det er deres viden, der fusioneres,« siger han og understreger, at en stor del af produktudviklingen også fremover vil ske fra Danmark.»Jeg ser derfor bestemt muligheder for ekspansion i Danmark også. Selvfølgelig skal vi arbejde tæt sammen med dem i Paris, men kernekompetencerne sidder i Danmark,« siger han.

I modsætning til de ansatte, er Anders Vadsholts egen fremtid i det fusionerede selskab usikker. Efter fusionen vil direktørkasketten nemlig sidde på BioAlliance Pharmas administrerende direktør Judith Greciets hoved, og »der kan jo ikke sidde to direktører i det samme selskab,« som han formulerer det.»Det kan sagtens være, at jeg forlader selskabet efter en overgangsperiode, hvis aktionærerne stemmer for fusionen,« siger han.

Anders Vadsholt har været i Topotarget i over fem år. Først som bestyrelsesmedlem, siden økonomidirektør, og fra august 2012 har han været selskabets administrerende direktør. Han er uddannet i Business Law and Administration fra Aalborg Universitet og Copenhagen Business School og har desuden en MBA fra Melbourne University.