Topledelsen i dansk høreapperatgigant skiftes ud

WS Audiology, der er en af verdens tre førende høreapparatvirksomheder, siger farvel til sin topchef, Jørgen Jensen, der vil forfølge en bestyrelseskarriere.

Han erstattes af Eric Bernard, der indtil nu har været administrerende direktør for koncernens grossistforretning, oplyses det i en pressemeddelelse.

»Jeg er stolt over de fremskridt, vi har opnået, og selvom det har været en vanskelig beslutning for mig at træde tilbage som CEO, føler jeg mig meget tryg ved at overlade tøjlerne til Eric Bernard og mine kollegaer i ledelsen,« siger Jørgen Jensen i en kommentar.

Den nye topchef er stolt over udnævnelsen og mener, at virksomheden har et stort potentiale:

»Jeg ser frem til at samarbejde med ledelsen og vores mange talentfulde medarbejdere om at forfølge vores strategiske målsætninger og realisere vores store ambitioner for virksomheden,« lyder det fra Eric Bernard.

Der skiftes også ud på finansdirektørposten, hvor Henrik Skak Bender overtager fra Wolfgang Ollig, der vil søge fremtidige udfordringen inden for EQT-porteføljen.

Henrik Skak Bender har indtil nu været integrationsdirektør i det sammenlagte selskab, mens han inden var finansdirektør hos Widex.

»Vi skylder Jørgen Jensen og Wolfgang Ollig stor tak for deres betydelige bidrag til at gøre WS Audiology til en førende aktør i industrien,« lyder det fra Thomas Ebeling, bestyrelsesformand i WS Audiology.

»Sammen har de spillet en afgørende rolle i at sikre en succesfuld fusion og føre WS Audiology gennem de vigtige første seks måneder som sammenlagt virksomhed,« siger han i en kommentar.

WS Audiology blev etableret 1. marts som en sammenlægning af det privatejede danske høreapparatselskab Widex og kapitalfondsejede Sivantos. Selskabet har en en årlig omsætning på cirka 2 mia. euro.

/ritzau/FINANS