Topfolk sparker IT ind i klimakamp

Eksperter fra syv af verdens største IT-virksomheder samles i København på fredag for at fortælle, hvordan teknologien kan bruges til at mindske CO2-udslippet.

Børsen i København samler på fredag syv toppersoner inden for IT-verdenen. Foto: Keld Navntoft, Scanpix Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Syv af verdens største IT-virksomheder sender på fredag deres topfolk inden for grøn IT til København for at drøfte, hvordan netop teknologien kan bidrage til, at klodens CO2-udslip kan bringes ned.

Det er lykkedes at samle eksperterne fra Cisco, Dell, Fujitsu, Hewlett-Packard (HP), Intel, Konica Minolta og Microsoft i børsbygningen i København sent fredag eftermiddag. De skal give deres indspark til klimaforhandlingerne på COP15-topmødet i Bella Center.

Første gang siden Helsingør-konferencen

Det er første gang, at så mange kræfter på området er samlet, og det sker, efter at OECD - Organisationen til Økonomisk Samarbejde og Udvikling - i maj holdt den første, internationale konference om netop grøn IT i Helsingør i Nordsjælland. De to dage trak deltagere til fra hele verden.

Netværksgiganten Cisco stiller med ledende vicepræsident Laura Ipsen, PC-fabrikanten Dell sender sin leder af miljøstrategi Mark Newton, Fujitsu repræsenteres af teknologidirektør Glen Koskela, HP stiller med ledende vicepræsident for miljø Engelina Jaspers, fra chipgiganten Intel kommer økoteknologidirektør Lorie Ann Wigle, Konica Minolta stiller med vicepræsident for forretningsdivisionen Ken Osuga, og IT-giganten Microsoft sender sin øverst ansvarlige for miljøspørgsmål Rob Bernard, som også deltog i Helsingør.

To procent af verdens udslip stammer fra IT

IT anslåes at være årsag til to procent af verdens udledning af CO2 - samme mængde, som flytrafikken udleder. Budskabet fra OECD-konferencen i Helsingør var imidlertid, at kløgtig brug af IT kan bringe udslippene betragteligt ned i alle sektorer, f.eks. ved at have så gode netforbindelser, at man ikke behøver at rejse til møder, eller at læger fra en skærm kan diagnosticere patienter, der bor langt væk.

Arrangementet i børsbygningen er kommet i stand i et samarbejde mellem brancheforeningen IT-Branchen og det danske handelskammer.

Læs mere:
www.greenitpanel.com