Topdirektør forlader Carlsberg

Carlsbergs nye topchef Cees 't Hart sætter fart på sin oprydning i bryggeriet. Det fører nu til, at den mangeårige koncernfinansdirektør Jørn P. Jensen stopper i Carlsberg.

Koncernfinansdirektør Jørn P. Jensen (th) er fortid i Carlsberg. Fold sammen
Læs mere
Foto: Emil Hougaard
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Carlsberg sender nu sin erfarne koncernfinansdirektør Jørn P. Jensen på porten. Det sker bare tre måneder efter, at Carlsbergs nye øverste chef, hollandske Cees 't Hart, tiltrådte i bryggeriet.

Hart har varslet en omfattende oprydning i bryggeriet, der længe har kæmpet med ringe aktiekursudvikling som følge af store massive problemer på sit største enkeltmarked, Rusland.

I Februar kom det frem, at topchefen siden 2007, Jørgen Buhl Rasmussen, var ude. Han fortsatte i sædet frem til juni, hvor Hart tog over. Og nu - syv måneder efter meddelelsen om Buhls afgang, er turen så kommet til Jørn P. Jensen. De to har kørt tæt parløb siden 2007.

Da Jørn P. Jensen som både viceadm. direktør og koncernfinansdirektør  er medlem af direktionen er det formelt bestyrelsesformand Flemming Besenbacher, der tager beslutningen om, at der skal nyt blod til i topledelsen.

»Vi er alle enige om, at det er det rette tidspunkt for forandringer for alle parter. Cees ’t Hart er nu godt ombord som CEO, han har vist meget stærkt lederskab, siden han tiltrådte for få måneder siden, og han har min og bestyrelsens fulde tillid. Jeg vil samtidig gerne takke Jørn for hans bidrag til Carlsberg de seneste 15 år og ønske ham held og lykke fremover,« udtaler Flemming Besenbacher i en skriftlig kommentar.

Jørn P. Jensen kom til Carlsberg i 2000 og arbejdede i de første syv år i bryggeriet tæt sammen med Nils Smedegaard Andersen, inden denne i 2007 forlod Carlsberg for at blive topchef i A.P. Møller-Mærsk. Jørn P. Jensen var i spil som Smedegaards afløser. Men det endte i stedet med at blive Jørgen Buhl. Til gengæld blev Jørn P. Jensen dengang forfremmet til viceadm. direktør.

Jørn P. Jensen var stærkt involveret i sammen med Smedegaard og daværende næstformand i Carlsbergs bestyrelse, Jens Bigum, at strikke den hemmelige alliance i 2007 med ærkerivalen Heineken sammen. Alliancen med Heineken skulle bruges til at overtage det britiske bryggeri Scottish & Newcastle (S&N). Carlsberg gik efter S&N for at få kontrol med det russiske megabryggeri Baltika og sætte sig på det russiske marked. Det har siden været en dyr fornøjelse for Carlsberg, der betalte 57 mia. kr. for deres del af S&N.

Carlsberg-direktørens exit er ingen overraskelse: