Topdanmarks resultat dykker med en tredjedel

Topdanmarks skadesresultatet og investeringsafkastet i tredje kvartal var ringere, end analytikerne havde forventet ifølge estimater indsamlet af Ritzau Estimates.

Foto: Jan Jørgensen

Danmarks næststørste forsikringsselskab Topdanmark er kommet gennem årets første ni måneder med et overskud på 854 mio. kroner. Det er en tredjedel ringere end samme periode sidste år og skyldes primært et dårligere investeringsafkast. Konkret er investeringsafkastet dykket fra 651 mio. kroner til 152 mio. kroner.

Alligevel kalder adm. direktør i Topdanmark, Christian Sagild, resultatet »forventet«.

»På kvartalet får vi et negativt investeringsafkast på 20 mio. kr. som følge af de faldende udenlandske aktiemarkeder. På den anden side har vi fremgang på 39 mio. kr. på selve forsikringsdriften. Samlet set er resultatet som forventet og vores resultatprognose for hele året er også uændret,« siger adm. direktør Christian Sagild.

Ifølge estimater indsamlet af Ritzau Estimates havde analytikerne forventet, at resultatet fra skadesikring ville lande på 330 mio. kroner i trejde kvartal, men det ender kun på 246 mio. kroner.

Af regnskabet fremgår det, at de samlede præmieindtægter også er gået 1,5 pct. tilbage i skadeforsikringen sammenlignet med samme periode i 2014.

»På erhvervsmarkedet har vi mistet nogle større industrikunder og på bilforsikringsmarkedet slår de faldende priser igennem på toplinjen. På privatmarkedet, hvor tilbagegangen er mindre, har vi endvidere i hele 2015 arbejdet med at indføre en ny strategi i salget, og det har givet et vist tab af momentum,« siger Christian Sagild.

Cirka en halv time efter offentliggørelsen af Topdanmark-regnskabet lå aktien til et minus på 1,5 pct., hvor det toneangivende aktieindeks lå til et plus på 0,3 pct.

TV: TopDanmark skuffer med nyt regnskab