Topdanmark vil have politi ind i hacker-sag

Topdanmark har været offer for hacking, vurderer selskabet i en meddelelse.

Finanstilsynet fortolker sagen på en måde, som betyder, at Topdanmark har videregivet fortrolige oplysninger. Den vurdering er selskabet ikke enig i og venter, at sagen bliver overladt til politiet.

- Topdanmark forventer, at Finanstilsynet overbringer nedenstående sag til nærmere politimæssig efterforskning. Topdanmark er uenig i Finanstilsynets vurdering. Topdanmark har ikke videregivet intern viden. Topdanmark har derimod været udsat for URL-hacking fra en udenforstående, der med forsæt og uden tilladelse har søgt efter og fundet ikke offentliggjort fortroligt regnskabsmateriale og derefter offentliggjort det, skriver Topdanmark.

Sagen er opstået, fordi nyhedsbureauet Reuters skaffede sig adgang til et ikke endeligt godkendt udkast til Topdanmarks Q1-rapport og valgte at udsende

oplysninger fra udkastet til Reuters-abonnenter før Topdanmarks offentliggørelse af selskabets Q1-rapport 2010, oplyser selskabet.

- Når man frem til, at Topdanmark har overtrådt de nævnte regler, og altså en konklusion om, at kan man hackes, har man dermed overtrådt loven, indebærer det i realiteten en retstilstand, hvor børsnoterede selskaber altid vil være i risiko for ikke at overholde lovgivningen, eftersom ingen selskaber vil kunne gardere sig 100 pct. mod at blive udsat for hacking, skriver Topdanmark.

IR-chef Steffen Heegaard sagde til RB-Børsen i juni, at selskabet havde været udsat for et bevist forsøg på at skaffe sig fortrolig information om Topdanmark.

- Det svarer til at tage fortrolige papirer fra et kontor i Topdanmark og offentliggøre dem, hvis hoveddøren står åben, forklarede IR chefen.

(RB-Børsen: Tlf: 33300335, E-mail: redaktion@rb-borsen.dk, www.rb-borsen.dk )