Topdanmark-topchef: Ingen vejr-skader gav pæn forsikringsdrift

Pæne afløbsgevinster og et første kvartal uden vejrligsskader sikrede Topdanmark en forsikringsdrift i årets tre første måneder, der var klart bedre end ventet.

Pæne afløbsgevinster og et første kvartal uden vejrligsskader sikrede Topdanmark en forsikringsdrift i årets tre første måneder, der var klart bedre end ventet. Det fortæller forsikringsselskabet administrerende direktør, Christian Sagild, i tirsdagens periodemeddelelse. Fold sammen
Læs mere
Foto: Liselotte Sabroe

Pæne afløbsgevinster og et første kvartal uden vejrligsskader sikrede Topdanmark en forsikringsdrift i årets tre første måneder, der var klart bedre end ventet.

Det fortæller forsikringsselskabet administrerende direktør, Christian Sagild, i tirsdagens periodemeddelelse. Omvendt landede investeringsafkastet 246 mio. kr. lavere end i samme periode sidste år.

- Derfor lander bundlinjen samlet 122 mio. kr. lavere end i første kvartal 2015. For hele året opjusterer vi resultatprognosen med 100 mio. kr. til 900-1000 mio. kr. efter skat, siger han i meddelelsen.

På toplinjen var der dog en negativ udvikling i skadeforsikring, der gik ned med 2,5 pct. Ifølge direktøren skyldes det kundeafgang i erhvervs- og industrimarkedet, men konkurrencen på privatmarkedet er hård. Samtidig fortsætter den gennemsnitlige præmie på bilforsikringen med at falde.

- Konkurrencen er hård, og naturligvis er der kunder, som skifter selskab. Men der kommer også nye kunder til hver dag, og på privatmarkedet er tilbagegangen i omsætning ikke udtryk for, at vi har mistet kunder svarende til 2,5 pct. af omsætningen, siger han og fortæller, at tilbagegangen derfor særligt skyldes de faldende priser.

- På bilforsikringsmarkedet er gennemsnitspræmien faldet med 3 pct. på et år, fordi bilparken fornyes med mindre og mere trafiksikre biler, der har lavere risiko. Faldet i gennemsnitspræmien på bilforsikring står alene for halvdelen af omsætningstilbagegangen på privatmarkedet, siger Christian Sagild.