Topdanmark: Størrelsen på opjustering overrasker

Topdanmark: Størrelsen på opjustering overrasker Fold sammen
Læs mere
Foto: Jan Jørgensen

Det er ikke overraskende, at Topdanmark mandag morgen har opjusteret sine forventninger til 2017, men størrelsen af opjusteringen er større end ventet.

Det vurderer Mikkel Emil Jensen, aktieanalytiker i Sydbank, over for Ritzau Finans.

»Resultatopjusteringen på 250 mio. kr. sender positive signaler og er lidt højere end det, jeg havde regnet med. De positive tendenser fra de to første kvartaler lader til at være fortsat ind i tredje,« siger Mikkel Emil Jensen.

Forsikringsselskabet har løftet sin modelmæssige prognose for 2017 med 250 mio. kr. til 1,5-1,6 mia. kr. efter skat eksklusiv afløbsresultat for fjerde kvartal.

Opjusteringen kommer efter et foreløbigt resultat på 464 mio. kr. for tredje kvartal, og begrundes med indregning af afløb, højere finansielt afkast samt bedre vejr end ventet.

På trods af at en opjusteringen var forventet, venter Mikkel Emil Jensen, at markedet vil tage godt imod opjusteringen fra forsikringsselskabet.

»Markedet vil tage positivt imod opjusteringen, når det åbner. Topdanmark-aktien er steget meget på det seneste, så det er svært at vurdere, hvor meget markedet har regnet ind, men aktien vil lægge sig bedre end markedet,« vurderer aktieanalytikeren.

Kursen for Topdanmark-aktien faldt fredag med 0,9 pct. til 245,30 kr.