Topdanmark opjusterer sine indtjeningsforventninger med en kvart milliard

Forsikringskoncernen Topdanmark har haft et særdeles givtigt tredje kvartal, og derfor opjusterer ledelsen nu forventningerne til hele årets resultat med 250 mio. kr. til mellem 1,5 og 1,6 milliarder kr.

Foto: Jan Jørgensen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Forsikringsselskabet Topdanmark har opjusteret forventningerne til 2017 med 250 mio. kr. Det skriver selskabet i en fondsbørsmeddelelse.

Topdanmarks modelmæssige prognose for 2017 er løftet med 250 mio. kr. til 1,5-1,6 mia. kr. efter skat, eksklusiv afløbsresultat for fjerde kvartal, skriver Topdanmark.

Opjusteringen kommer efter et foreløbigt resultat på 464 mio. kr. for tredje kvartal, og begrundes med indregning af afløb, højere finansielt afkast samt bedre vejr end ventet. Det endelige regnskab for tredje kvartal offentliggøres 26. oktober.

Den modelmæssige prognose viser på hvilket niveau, resultatet forventes at lande, såfremt en række forudsætninger opfyldes. Blandt andet forudsættes et aktieafkast på 7 pct. om året samt uændrede valutakurser i forhold til niveauet ved udgangen af tredje kvartal. Derudover forudsættes en combined ratio på omkring 85 for hele 2017, igen eksklusiv afløbsresultatet i fjerde kvartal.